Social media

Sofar

Sofar brengt pop noir. Songs over eenzame dwalingen door de nacht en de mijmering van groene velden elders. Sofar kiest voor een authentieke vintage bandsound, aangelengd met synths of elektronica. Nooit te zacht, zeker niet te hard. Vijf Gentse muzikanten op zoek naar de juiste weg tussen alternatief en chanson. De band bracht inmiddels 2 platen uit waaronder 'Circus' - toen nog onder de naam ...
Sofar brengt pop noir. Songs over eenzame dwalingen door de nacht en de mijmering van groene velden elders. Sofar kiest voor een authentieke vintage bandsound, aangelengd met synths of elektronica. Nooit te zacht, zeker niet te hard. Vijf Gentse muzikanten op zoek naar de juiste weg tussen alternatief en chanson.

De band bracht inmiddels 2 platen uit waaronder 'Circus' - toen nog onder de naam Little Elmo - en later als Sofar het gelijknamig debuut 'SOFAR'. De nieuwe bandnaam verwijst daarbij naar 'The Sofar Channel', een bijzondere laag diep in de oceaan waar het geluid zich op unieke wijze verplaatst. De geluidsgolven bewegen zich trager, maar reiken veel verder.

Sofar grossiert in sfeervolle, soms melancholische Indie muziek, steeds balancerend op de dunne lijn tussen licht en donker, dwalend tussen droom en daad.

Of in de woorden van Gianni Marzo (Isbells, Marble Sounds, Astronaute etc): 'Sofar weet de zachte, donkere mijmering van een Tindersticks te combineren met de introvert kronkelende weerspannige gitaren en inhouden dreiging van The National op zijn meest romantisch, soepel gehouden met een (vals) licht toetsje Belle & Sebastian of Leisure Society.'

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Wanneer

Prijs

€ 10,00
Basistarief: 10,00 €

Waar

De Knoet / De Loods

Filter op categorie

Maatregelen voor bestrijding coronavirus

Venster sluiten

De federale overheid en de stad Aarschot nemen maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De maatregelen blijven ten minste tot en met 5 april van kracht.

Meer informatie