Social media

Keith Canvas

Keith Canvas is de fluwelen dekmantel van Bart Mertens (°1978), piano based singer-songwriter en jazzmuzikant met een voorliefde voor popmuziek. Met zijn debuutalbum 'Beyond The Frame' (2015) breekt hij door bij pers en publiek, dat zijn 'vocale jazz met een moderne twist' op ingetogen gejuich onthaalt. In recensies vallen vergelijkingen met Jamie Cullum, Billy Joel en Harry Connick Jr. en ...
Keith Canvas is de fluwelen dekmantel van Bart Mertens (°1978), piano based singer-songwriter en jazzmuzikant met een voorliefde voor popmuziek.

Met zijn debuutalbum 'Beyond The Frame' (2015) breekt hij door bij pers en publiek, dat zijn 'vocale jazz met een moderne twist' op ingetogen gejuich onthaalt. In recensies vallen vergelijkingen met Jamie Cullum, Billy Joel en Harry Connick Jr. en de dromerige, autobiografische songs worden opgepikt door verschillende Belgische radiostations. “Beyond The Frame” schopt het o.a. tot 'album van de week' op Radio 2.

Gezegend met een uiterst boeiend vibrato en daarnaast multi-instrumentaal weet Keith Canvas niet alleen op plaat uiterst origineel uit de hoek komen maar ook live gensters te slaan. Omringd door een wisselende all-star band en het kruim van de Belgische muziekscene (o.a. Frank Deruytter, Bert Embrechts, Guy Nikkels, Jeroen Capens, Jacques Pili, Eric Bosteels, Hugo Boogaerts , … ) zet Canvas podia in lichterlaaie. De songs van “Beyond The Frame” worden ook gearrangeerd voor bigband en Keith brengt deze versies in XXL formatie live tot leven met de BoomBigBand achter zich.

Hoewel de focus op België ligt, heeft het wereldwijd doorbreken van streaming ook de deuren naar het buitenland met een warme zuiderwind open geworpen. Zo blijkt Keith in Brazilië over evenveel vurige fans te beschikken als in België en klinken de songs van “Beyond The Frame” in Frankrijk maar liefst zeven maal zoveel door de speakers als in het thuisland. Het album wordt zowel in Rusland als in de VS verkocht en Keith krijgt fanmail tot uit de Filipijnen.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Wanneer

Prijs

Gratis

Waar

De Knoet / Loodscafé

Filter op categorie

Maatregelen voor bestrijding coronavirus

Venster sluiten

De federale overheid en de stad Aarschot nemen maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De maatregelen blijven ten minste tot en met 19 april van kracht.

Meer informatie