Social media

Wandeling doorheen de Hagelandse Heuvels – Moedermeule (6 km)

Deze wandeling gaat door de Hagelandse Heuvels, dus hier en daar is het even klimmen geblazen op de heuvels van ijzerzandsteen, maar boven wacht je een mooi uitzicht . Laat je niet ontmoedigen door de klimmetjes want banken staan verspreid over de ganse wandeling zodat we steeds even kunnen uitrusten en genieten van al dat moois! Graag vooraf inschrijven via onze website Afstand : 6.2 km ...
Deze wandeling gaat door de Hagelandse Heuvels, dus hier en daar is het even klimmen geblazen op de heuvels van ijzerzandsteen, maar boven wacht je een mooi uitzicht . Laat je niet ontmoedigen door de klimmetjes want banken staan verspreid over de ganse wandeling zodat we steeds even kunnen uitrusten en genieten van al dat moois!

Graag vooraf inschrijven via onze website

Afstand : 6.2 km
Reliëf : Hagelandse heuvels
Moeilijkheidsgraad : Pittig
Vertrekpunt : De Moedermolen, Hondsheuvel 3, 3200 Gelrode
Begeleider : Linda Vangilbergen (0476/357714) – linda@effenweg.be


Tijdens de hele wandeling zullen holle wegen, bossen en boomgaarden ons vergezellen. De wandeling start (en eindigt) aan de Moedermeule te Gelrode. De molen dankt zijn naam omdat hij de grootste was van drie molens die daar bij elkaar stonden. We vertrekken langs een holle asfaltweg en slaan na een tijdje een boomgaard in. Even later gaan we het bos in en dalen we af tot tussen de wijnranken. Vergezeld door het lawaai van de nabijgelegen autosnelweg E314 wandelen we richting Wezemaal (het wijndorp bij uitstek) maar we moeten gauw langs wijnranken, terug het bos in klimmen (voor wie de afdaling en de klim niet ziet zitten, is er een alternatief dat iets minder klimwerk vergt). Deze heuvel, de Wijngaardberg, is één van de laatste onaangetaste Diestiaanheuvels uit de regio. Die heuvels zijn restanten uit de tijd dat de zee nog tot hier reikte. Bovenop de heuvel maken we kennis met de Wijnmuur, een muur opgebouwd uit ijzerzandsteenstenen, die in de 19de eeuw de wijngaarden beschermden tegen koude noorderwinden. Vroeger deed men hier aan perzikteelt maar die werd vervangen door appel/perenteelt. Langs boomgaarden en bospaden wandelen we een stukje mee op een GR-pad. Er volgt nog een klim gevolgd door een afdaling doorheen een natuurgebied. Even later moeten we een stukje “bewoonde wereld” volgen maar gauw slaan we een grintweg in. We zien de Moedermeul steeds dichterbij komen en na nog een heel klein stukje langs de holle asfaltweg langs waar we de wandeling startten, komen we op ons eindpunt.

Er wordt op een rustig tempo gewandeld, doch niet geslenterd, en op tijd (minstens na elke klim) even gepauzeerd. Nadien is er de mogelijkheid, voor wie dat wenst, om nog wat na te kaarten bij een drankje in de Moedermeule (honden niet toegelaten in de brasserie).

Onze wandelingen zijn toegankelijk voor iedereen, al zijn ze in de eerste plaats gericht op mensen met (chronische) pijn, chronisch zieken en mensen die even minder goed in hun vel zitten (burn-out, depressie,…). Maar ook al wie behoefte heeft aan wat buitenlucht, een babbel of gewoon eens lekker wil gaan wandelen is meer dan welkom. Graag inschrijven vooraf. Aan niet-leden vragen we een bijdrage van 2 euro, hiermee worden de verzekering- en werkingskosten gedekt. Lees hier meer over het lidmaatschap van Effen Weg

Wenst u nog meer info? Aarzel niet en mail ons op info@effenweg.be of contacteer rechtstreeks de begeleidster via linda@effenweg.be of 0476/35.77.14

Openbaar vervoer
Er vertrekt een bus om 13u19' aan het station te Aarschot (bus 335, richting Leuven). Afstappen aan de vijfde halte (Gelrode Statiestraat) aankomst 13u24'. Deze Halte ligt op 730m van de Moedermeule.

Carpoolen
Geen goede verbinding? Rij je alleen met de wagen naar de plaats van vertrek? Bekijk dan zeker even onze Facebookgroep 'Carpoolers van Effen Weg', waar vraag en aanbod worden geplaatst. Zo helpen we elkaar én het milieu!

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Wanneer

Prijs

€ 2,00
Basistarief: 2,00 €; Leden Effen weg vzw: 0,00 €

Organisatie

Effen Weg vzw

Filter op categorie