Social media

Boekvoorstelling 'Muistroom'

Op dinsdag 19 november zal auteur Philippe Maertens zijn debuutroman 'Muistroom' komen voorstellen in de bibliotheek van Aarschot. - GEANNULEERD - Op dinsdag 19 november stelt de Mechelse auteur Philippe Maertens zijn debuutroman 'Muistroom' voor in de openbare bibliotheek van Aarschot. Het boek verscheen eerder dit jaar bij uitgeverij Beefcake Publishing. Zolang het om zelfbescherming gaat, ...
Op dinsdag 19 november zal auteur Philippe Maertens zijn debuutroman 'Muistroom' komen voorstellen in de bibliotheek van Aarschot.


- GEANNULEERD -


Op dinsdag 19 november stelt de Mechelse auteur Philippe Maertens zijn debuutroman 'Muistroom' voor in de openbare bibliotheek van Aarschot. Het boek verscheen eerder dit jaar bij uitgeverij Beefcake Publishing.


Zolang het om zelfbescherming gaat, mag de waarheid geweld worden aangedaan. Dat geldt ook voor ex-missionaris Achille. Wanneer zijn stervende broer Hector hem uitnodigt voor een laatste reis, kan hij niet anders dan toestemmen. Veertig jaar na hun breuk en het traumatische einde van hun missie in Oost-Timor rijden ze samen met priester Simão door Portugal, het land waar Hector al die jaren woonde. In het kustplaatsje Nazaré ontdekt Achille de kracht van de zeewaartse stroming. Terwijl de golven hun geheimen beetje bij beetje prijsgeven, probeert hij ervoor te zorgen dat zijn broer het afscheid krijgt dat hij verdient...


Philippe Maertens (1987) woont met zijn gezin in Mechelen en studeerde Slavistiek en Oost-Europakunde in Leuven. Na een vakantie in Lissabon waar hij de nodige inspiratie opdeed, zette hij zich aan het schrijven. De roman vertelt het verhaal van twee broers die een laatste reis maken door Portugal in een poging zich met elkaar en hun verleden te verzoenen. De originele hoofdpersonages, vlotte dialogen en historische achtergrond zorgen voor een zorgvuldig geconstrueerde en meeslepende plot.


Tijdens de boekvoorstelling leer je meer over het ontstaansproces van het verhaal. Je krijgt inzicht in de personages en de motivatie van de auteur. De avond wordt afgesloten met een drankje en de mogelijkheid om je eigen exemplaar aan te kopen en te laten signeren.

Info

Wanneer

Prijs

Gratis

Organisatie

Het Gasthuis

Filter op categorie