Social media

De Stand van het Water

Te nat, te droog, het is ook nooit goed! De voorbije drie zomers was er water te kort. Mens, dier en ook de planten snakten naar water onder een zengende hitte. In de winter daarentegen wordt het Hageland geregeld met wateroverlast geconfronteerd. En de waterkwaliteit in onze beken en rivieren is, op zijn zachtst gezegd, niet denderend. Wat is er aan de hand met ons water? En hoe kunnen wij, ...
Te nat, te droog, het is ook nooit goed!
De voorbije drie zomers was er water te kort. Mens, dier en ook de planten snakten naar water onder een zengende hitte. In de winter daarentegen wordt het Hageland geregeld met wateroverlast geconfronteerd. En de waterkwaliteit in onze beken en rivieren is, op zijn zachtst gezegd, niet denderend. Wat is er aan de hand met ons water? En hoe kunnen wij, als inwoners, als bedrijfsleider, als bestuurder, hier iets aan doen?
Elk jaar houdt gouverneur Lodewijk De Witte een toespraak rond een actueel maatschappelijk thema. Dit jaar analyseerde hij letterlijk de 'waterstand' in onze regio. Wateroverlast en droogte lijken onverenigbaar, maar ongetwijfeld is ieder bestuur, iedere inwoner en elk bedrijf over beide fenomenen bezorgd. Tijdens deze lezing gaat gouverneur De Witte in op de toestand van het water in het Hageland. Hij geeft concrete voorbeelden en suggesties om er iets aan te doen. Iedereen kan een steentje bijdragen om tot een betere waterbalans te komen.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Wanneer

Prijs

€ 5,00
Basistarief: 5,00 €; Voorinschrijving: 4,00 €; 1 drankje is steeds inbegrepen: 0,00 €

Waar

Capucienenklooster

Organisatie

vzw Inspiro

Filter op categorie