Social media

Guido Belcanto & het Broederschap

Guido Belcanto & het Broederschap 3 decennia van liefde Toen Guido Belcanto in 1989 zijn debuutplaat Op zoek naar Romantiek uitbracht, maakten Vlaanderen en Nederland kennis met een zanger die niet te vergelijken was met alles wat er tot dan toe bestond in het Nederlandstalige chanson. Belcanto's muziek klinkt tijdloos en zo is ook zijn thematiek: hij is de zanger van liefde, lust en leed, de ...
Guido Belcanto & het Broederschap
3 decennia van liefde

Toen Guido Belcanto in 1989 zijn debuutplaat Op zoek naar Romantiek uitbracht, maakten Vlaanderen en Nederland kennis met een zanger die niet te vergelijken was met alles wat er tot dan toe bestond in het Nederlandstalige chanson. Belcanto's muziek klinkt tijdloos en zo is ook zijn thematiek: hij is de zanger van liefde, lust en leed, de troubadour der gebroken harten, de apostel van de romantiek, onze enige, echte en waarachtige zanger van het levenslied. 

30 jaren van een leven vol muziek en hartstocht, hoog tijd voor een overzicht van dit uitzonderlijke artistieke palmares. In september 2019 zal een compilatie CD worden uitgebracht met Belcanto's grootste succesnummers, live uitvoeringen, vergeten parels en rariteiten waaronder vele onuitgebrachte songs. Tevens zal er in diezelfde periode een boek uitkomen met alle songteksten van Guido Belcanto.

En natuurlijk wordt aan deze heuglijke gebeurtenis een tournee gekoppeld van Guido met zijn magistrale band 'het Broederschap'. Belcanto mag dan 65 zijn geworden, geen haar op zijn hoofd denkt eraan om een punt te zetten achter zijn never ending tour de chant.

Hierover gepolst, zei de zanger ooit: 'Het allermooiste wat je op een podium kan zien is een veteraan die het nog kan, een oudere artiest die nog fier overeind staat en geen karikatuur van zichzelf is geworden. Zo iemand wil ik zijn.'

 

Info

Wanneer

Prijs

€ 25,00
Basistarief: € 25,00; Vriendenprijs 19/20: € 20,00

Tickets

Organisatie

Het Gasthuis

Filter op categorie