Social media

De Koe & mugmetdegoudentand

De Koe & mugmetdegoudentand Seks(e)(n) In 1809 schrijft Goethe Die Wahlverwandtschaften. Vier personages plant hij neer op een landgoed, en hij observeert hun reacties. Volgen zij hun driften, hun passies, de zogenaamde natuurwetten? Of zijn hun beslissingen rationeel? Een soort negentiende-eeuwse Temptation Island dus. Het liep catastrofaal af. De KOE en mugmetdegoudentand hebben een nieuwe ...
De Koe & mugmetdegoudentand
Seks(e)(n)

In 1809 schrijft Goethe Die Wahlverwandtschaften. Vier personages plant hij neer op een landgoed, en hij observeert hun reacties. Volgen zij hun driften, hun passies, de zogenaamde natuurwetten? Of zijn hun beslissingen rationeel? Een soort negentiende-eeuwse Temptation Island dus. Het liep catastrofaal af.

De KOE en mugmetdegoudentand hebben een nieuwe Wahlverwandtschaften geschreven. Opnieuw twee vrouwen, twee mannen en een landgoed, maar met een onvergelijkbaar klimaat. In Goethes tijd was de natuur – en haar wetten – nog een ruimte zonder mensen: wij waren afhankelijk van haar, maar zij niet van ons. Anno 2019 is de natuur door ons toedoen zo veranderd, dat zij schudt en beeft en lichtgeraakt is, en haar onvoorspelbaarheid kwijt is.

Hoe vergaat het de twee koppels in een tijd waarin we de natuur niet langer de schuld kunnen geven aan onze driften en onze verlangens? Weer catastrofaal? Of catastrofaler?

 

Info

Wanneer

Prijs

€ 18,00
Basistarief: € 18,00; Vriendenprijs 19/20: € 14,00

Tickets

Organisatie

Het Gasthuis

Filter op categorie