Social media

Cantate Aarschot

Cantate Aarschot Passieconcert Jesu Membra Nostri Zo zingen dat zingen muziek wordt'. Onder dat motto richtte Frans Lambrechts het gemengd koor Cantate op. Tot op vandaag blijft dit motto hun drijvende kracht: de noten die op de partituur staan vertalen in een muzikale emotie, die uitvoerders en publiek raakt tot in hun diepste vezels. Op die wijze muziek maken vereist dan ook meer dan een ...
Cantate Aarschot
Passieconcert Jesu Membra Nostri

Zo zingen dat zingen muziek wordt'. Onder dat motto richtte Frans Lambrechts het gemengd koor Cantate op. Tot op vandaag blijft dit motto hun drijvende kracht: de noten die op de partituur staan vertalen in een muzikale emotie, die uitvoerders en publiek raakt tot in hun diepste vezels. Op die wijze muziek maken vereist dan ook meer dan een verzameling van stemmen: het vraagt om een vereniging van mensen die met plezier komen zingen en als het ware echte liefhebbers zijn. Met een oor en hart voor kwaliteit.

Membra Jesu Nostri van Dietrich Buxtehude (BuxWV75) bestaat uit een reeks van zeven cantates die elk een ander deel van Christus' gekruisigde lichaam bezingen. Het is een afwisselend geheel voor koor, solisten, strijkers en continuo en zeker een waardig alternatief naast de gekende passies van latere grootmeesters uit de barokmuziek. Laat u verrassen door dit pareltje van frisse ritornello's, emotievolle arioso en sterke koorpassages.

 

Info

Wanneer

Prijs

€ 18,00
Basistarief: € 18,00; Vriendenprijs 19/20: € 14,00

Tickets

Organisatie

Het Gasthuis

Filter op categorie