Social media

Staf Daems

Staf Daems Japanse theeceremonie Uit China reisde de thee met het zenboeddhisme mee naar Japan en de ceremoniële theekop gebruikt hiervoor heeft de naam “?? CHAWAN”, een naam die de meeste mensen verbinden met Japanse zen thee ceremonie. Hierbij wordt de groene poederthee “?? MATCHA” gebruikt. De principes die centraal staan in de filosofie van de theeceremonie zijn: ? WA (harmonie), ? KEI ...
Staf Daems
Japanse theeceremonie

Uit China reisde de thee met het zenboeddhisme mee naar Japan en de ceremoniële theekop gebruikt hiervoor heeft de naam “?? CHAWAN”, een naam die de meeste mensen verbinden met Japanse zen thee ceremonie. Hierbij wordt de groene poederthee “?? MATCHA” gebruikt.

De principes die centraal staan in de filosofie van de theeceremonie zijn: ? WA (harmonie), ? KEI (respect), ? SEI (zuiverheid) en ? JAKU (rust).

Wie meer wil weten en zelf de thee wil komen proeven kan deelnemen aan een theeceremonie met ??? Urasenke theemeester Soho Sensei STAF DAEMS die eveneens een woordje uitleg zal geven over de geschiedenis van de thee en Japanse theeceremonie.

Staf Daems is een Belgische kunstenaar en Japanse theemeester.

 

Info

Wanneer

Prijs

€ 10,00
Basistarief: € 10,00

Waar

Tickets

Organisatie

Het Gasthuis