Social media

Lynn Van Royen & Peter De Graef

Lynn Van Royen & Peter De Graef Het koninkrijk van Henry Darger April 1973. Henry Darger – een teruggetrokken onderhoudsman uit Chicago – zegt de huur van zijn flat op. Hij laat zich opnemen in het bejaardentehuis. Kort erna overlijdt hij. Op de vraag wat er met zijn meubels en spullen moet gebeuren: 'Throw it all away. Too late now.' Wanneer huiseigenaars Kiyoko en Nathan Lerner de flat ...
Lynn Van Royen & Peter De Graef
Het koninkrijk van Henry Darger

April 1973. Henry Darger – een teruggetrokken onderhoudsman uit Chicago – zegt de huur van zijn flat op. Hij laat zich opnemen in het bejaardentehuis. Kort erna overlijdt hij. Op de vraag wat er met zijn meubels en spullen moet gebeuren: 'Throw it all away. Too late now.'

Wanneer huiseigenaars Kiyoko en Nathan Lerner de flat willen leeghalen, stoten ze op een levenswerk waarvan ze de waarde onmogelijk kunnen inschatten. Verspreid in kasten, op tafels en de grond liggen meer dan 30 000 pagina's voor-en achterkanten vol getypt, vergezeld van een 300-tal schilderijen. 60 jaar aan werk.

Henry's leven was er één van ellende, misbruik en eenzaamheid. Op jonge leeftijd maakte hij een besluit: als de echte wereld hem niet diende, zou hij er zelf één verzinnen die dat wel deed. Hij dook in zijn verbeelding en sloot er zich in op. Niet om de kunst of de literatuur; maar om zichzelf te redden. 

Aan de hand van Dargers dagboeken, schrijft Thomas Janssens een nieuwe tekst voor topacteurs Lynn Van Royen en Peter De Graef over wat het met een mens doet om onopgemerkt te blijven.

 

Info

Wanneer

Prijs

€ 15,00
Basistarief: € 15,00; Vriendenprijs 19/20: € 12,00

Tickets

Organisatie

Het Gasthuis

Filter op categorie