Social media

Lezing

Lezing Gijs Van Vaerenbergh De Kunstkamer Gijs Van Vaerenbergh is de naam van de samenwerking opgericht in 2007 tussen twee architecten/kunstenaars: Pieterjan Gijs (°Leuven, 1983) en Arnout Van Vaerenbergh (°Leuven, 1983). Het bijzondere is dat ze niet enkel architectonische opdrachten uitvoeren, maar ook kunstwerken vervaardigen die een beroep doen op architectuur, maar het niet zijn. De ...
Lezing
Gijs Van Vaerenbergh
De Kunstkamer

Gijs Van Vaerenbergh is de naam van de samenwerking opgericht in 2007 tussen twee architecten/kunstenaars: Pieterjan Gijs (°Leuven, 1983) en Arnout Van Vaerenbergh (°Leuven, 1983).

Het bijzondere is dat ze niet enkel architectonische opdrachten uitvoeren, maar ook kunstwerken vervaardigen die een beroep doen op architectuur, maar het niet zijn. De bedoeling is daarbij om de toeschouwer een vervreemdende beleving te laten ondergaan. Tot deze kunstwerken behoren: The Upside Dome, een tijdelijke, hangende koepelconstructie in de Sint-Michielskerk te Leuven en Reading Between The Lines te Borgloon, dat refereert aan een dorpskerkje.

Info

Wanneer

Prijs

€ 5,00
Basistarief: € 5,00

Tickets

Organisatie

Het Gasthuis

Filter op categorie