Social media

Patrícia Portela

Parasomnia/Afwezigheid van dromen Patrícia Portela Wat betekent het om je over te geven aan slaap, wanneer de samenleving dat als een onvermijdelijke ziekte beschouwt? Patrícia Portela nodigt je uit in een installatie van vier kamers, die je één voor één doorloopt. Een reeks schilderijen trekt voorbij, beelden vloeien haast onopgemerkt in elkaar over. Tijdens het beluisteren van 1001 verhalen ...
Parasomnia/Afwezigheid van dromen
Patrícia Portela

Wat betekent het om je over te geven aan slaap, wanneer de samenleving dat als een onvermijdelijke ziekte beschouwt? Patrícia Portela nodigt je uit in een installatie van vier kamers, die je één voor één doorloopt. Een reeks schilderijen trekt voorbij, beelden vloeien haast onopgemerkt in elkaar over. Tijdens het beluisteren van 1001 verhalen word je tot slaap of net tot waken verleid.
Portela haalde inspiratie uit het onafgewerkte essay Over het slapen, het waken en de afwezigheid van dromen (1890) van Acácio Nobre en uit reflecties over het onderzoek naar slaap van vogels van twee 19e-eeuwse neuroanatomisten. Parasomnia wil de 'productie van melatonine' stimuleren.

Patrícia Portela is schrijfster en theatermaakster van o.a. The Private Collection of Acácio Nobre, dat ze toonde tijdens Performatik11.

Concept, tekst & ruimte Patrícia Portela Film Irmãlucia visual effects Soundscape Christoph de Boeck Stemmen Célia Fechas & gasten Viool Elisabeth Drouwé Eten foodlovers companie & Annick Gernaey Juwelen Alda Salavisa Ontwerp & uitvoering João Gonçalves, Leonel & Bicho


“We moeten terug leren om elkaar en onszelf tijd te schenken om te dromen” - Patrícia Portela in De Morgen

Info

Wanneer

Prijs

€ 18,00
Basistarief: € 18,00; Vriendenprijs 19/20: € 14,00

Waar

Tickets

Organisatie

Het Gasthuis