Social media

Meesterwerken en topvervalsingen. Kunst van 440 v.Chr. tot 2018

Hoe definiëren we anno 2019 een meesterwerk? Van klassieke Griekse beelden tot Ai Wei Wei De kunst en de waarde van topvervalsingen Onder de deskundige begeleiding van Christiane Struyven gaan we op zoek naar de grootste meesterwerken uit de kunstgeschiedenis. We starten met veertien topwerken door de eeuwen heen: van klassieke Griekse bronzen tot werk van Rogier van der Weyden, Botticelli, ...
Hoe definiëren we anno 2019 een meesterwerk?
Van klassieke Griekse beelden tot Ai Wei Wei
De kunst en de waarde van topvervalsingen

Onder de deskundige begeleiding van Christiane Struyven gaan we op zoek naar de grootste meesterwerken uit de kunstgeschiedenis. We starten met veertien topwerken door de eeuwen heen: van klassieke Griekse bronzen tot werk van Rogier van der Weyden, Botticelli, Rembrandt, Monet, Matisse, Rothko en Christo. Vervolgens nemen we de grote stromingen tussen 1960 en 2000 onder de loep, zoals popart, minimalisme, conceptuele fotografie ... En we ontdekken hoe de kunst van hedendaagse artiesten als Ai Wei Wei, Jukia Mehretu en Banksy sterk gelinkt is aan de sociale, politieke en economische evolutie in de maatschappij.

En wat met vervalsingen? Beroemde kopies leren ons veel over de drijfveer van de koper, verkoper, vervalser of expert. Daarom bekijken we ook een reeks beroemde vervalsingen, aangekocht door grote musea tussen 1850 en 1930. Meestervervalsers zoals Han van Meegeren, Fernand Legros en Wolfgang Beltracchi passeren de revue.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Wanneer

Prijs

€ 64,00
Basistarief: 64,00 €; Met Davidsfonds Cultuurkaart: 56,00 €

Waar

Capucienenklooster

Organisatie

Davidsfonds Academie

Filter op categorie