Social media

CC Het Gasthuis

Buskerfestival Muziek op ongewone locaties in de binnenstad Wie er bij was vorig jaar, komt zeker terug! In kleine groepjes nemen we je mee op ontdekkingstocht door de binnenstad van Aarschot en zoeken we voor jou unieke locaties uit waar je kan genieten van akoestische concertjes met rootsmuziek. Voorafgaand aan het concert krijg je een korte uitleg door een gids over de locatie en dan spelen ...
Buskerfestival

Muziek op ongewone locaties in de binnenstad


Wie er bij was vorig jaar, komt zeker terug! In kleine groepjes nemen we je mee op ontdekkingstocht door de binnenstad van Aarschot en zoeken we voor jou unieke locaties uit waar je kan genieten van akoestische concertjes met rootsmuziek. Voorafgaand aan het concert krijg je een korte uitleg door een gids over de locatie en dan spelen voor u Vincent Slegers, Jesco, Flyin' J Lawrence en Hans Roofthooft. Opgelet: de wandeling start om 14u aan Het Gasthuis en vanaf daar leggen we een parcours af tot 18u. Onderweg is er ook een hapje en een drankje voorzien. Volgende 4 acts spelen her en der op locatie in de stad met een vijfde band als afsluiter op de binnenkoer van CC Het Gasthuis:

Vincent Slegers, een solo-muzikant uit Gent, brengt hill-country blues met ritmisch gitaarspel, stompbox-begeleiding en een rauwe stem. “Backwoods, shotgun-shack Blues, played all-acoustic or raw electric, Nothin' fancy, just a good hill country groove.”

Jesco, een viermansband uit Utrecht, heeft als missie een uniek muzikaal vuilnisbakkenras te fokken. Scherpe, smerige maar bedwelmende folkmuziek met een rock 'n roll ritme, rammende blues, een primitieve bas, eerlijk en puur tot op het bot! Traditionele folk wordt rauw en nieuw door Jesco's opzwepende beat en een noodzaak om wat zielen bij te schenken en wat glazen te legen!

Flyin' J Lawrence, multi-instrumentalist uit California en ex-frontman van Pine Street Ramblers, beroert elke muziekliefhebber met zijn mix van americana, bluegrass, blues en folk. Toerde reeds meerdere malen in Europa en zien we dus in 2019, na een korte pauze, terug op onze podia.

Hans Roofthooft uit België, is al meer dan dertig jaar bezig met muziek. Soms in bands, soms gewoon thuis en sinds vier jaar als soloartiest. Aangemoedigd door enkele goede vrienden begon hij kleine akoestische optredens te geven. Intussen is dit gegroeid naar een eerste volwaardige plaat. In zijn liedjes schetst Hans een beeld van zijn eigen leefwereld, ideeën en gedachtengoed. Soms wat overpeinzend, soms direct, soms gevoelig maar altijd eerlijk. Exclusief voor Busker brengt Hans zijn goede vriend Bob Van Buggenhout mee. Als afsluiter op de binnenkoer brengt Sicky Betts, een band uit Amerika, muziek gelabeld als Americana: blues, classic country, jam band, folk and bluegrass, ze doen het allemaal! De band bestaat uit drie muzikanten: Flyin' J Lawrence, Joe Kojima Gray en Grub Mitchell. Sicky Betts brengt niet alleen geweldige technische vaardigheden en zang op tafel, maar ook een inspirerend gevoel van avontuur en humor. 

 


 

Info

Wanneer

Prijs

€ 15,00
Basistarief: € 15,00; Vriendenprijs 19/20: € 12,00

Tickets

Organisatie

Het Gasthuis