Social media

Interactieve workshop Hagelandse wijnen: een beleving voor iedereen! Ook voor mensen met een visuele beperking.

Lekkere wijnen en heerlijke andere streekproducten, het Hageland heeft het allemaal! Laat je zintuigen prikkelen. Tijdens de interactieve wijnworkshop kom je meer te weten over de geschiedenis van de Belgische en Hagelandse wijnbouw. Je probeert wijngeuren en smaken te herkennen, je leert hoe wijn te degusteren volgens de regels van de kunst en je proeft van de Hagelandse wijnen in combinatie ...
Lekkere wijnen en heerlijke andere streekproducten, het Hageland heeft het allemaal! Laat je zintuigen prikkelen.
Tijdens de interactieve wijnworkshop kom je meer te weten over de geschiedenis van de Belgische en Hagelandse wijnbouw. Je probeert wijngeuren en smaken te herkennen, je leert hoe wijn te degusteren
volgens de regels van de kunst en je proeft van de Hagelandse wijnen in combinatie met enkele streekproductenhapjes. En je hoort wijnweetjes die je misschien nog niet wist.
Een Hagelandse wijngaard? Hoe kan in het Hageland aan wijnbouw gedaan worden? En hoe smaken deze wijnen? Hoe 'proeven' we een glas wijn? En waarom klinken we? Is het echt zo dat wijn na bier plezier is? Kom deze en veel meer andere wijngeheimen ontdekken op onze interactieve wijnworkshop met Hagelandse wijnen!

Dit initiatief gaat uit van Toerisme Vlaams-Brabant in samenwerking met Elismer Wijntoerisme.

Wat vonden de deelnemers van vorige edities van deze workshop:

“Heel interessant natuurlijk maar vooral heel verrassend. Geuren en smaken, apart en in combinatie, een bijzondere beleving van ons Hageland.”

“De workshop verliep in een aangename en leerrijke sfeer. We leerden hoe geuren en smaken herkennen, van Hagelandse schuimwijnen over witte- of rode wijnen. Dit in combinatie met uitstekende streekgerechten. Voor mij is er een onbekende wereld open gegaan. Waarvoor dank aan alle medewerkers. Jullie wisten zich perfect aan te passen aan personen met een visuele beperking. Ik raad iedereen aan eens deel te nemen aan zulke workshop. Ook mensen met een beperking. Ik trek een fles Hagelandse bubbels open op jullie en mijn gezondheid! :-)”

Zin om deel te nemen? Niet aarzelen!

Deelname voor jou, en jouw eventuele begeleider, is gratis. Reservatie kan individueel en is noodzakelijk. Wees er snel bij, de plaatsen zijn beperkt!

Uiterste inschrijvingsdatum is vrijdag 23 augustus 2018, naargelang beschikbaarheid.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Wanneer

Organisatie

Toerisme Vlaams-Brabant