Social media

Concert solidariteitskoor Caminhando met receptie

Concert met receptie t.v.v. D.R.O.P. D.R.O.P of Duurzame Rurale OntwikkelingsProjecten is een in 2017 opgerichte, Belgische vzw, bestaande uit vrijwilligers, sympathisanten en sponsors, die zich belangeloos inzetten om kleinschalige, en vooral duurzame projecten te realiseren in Afrika. Via weloverwogen projecten, volledig in samenspraak met de lokale bevolking, wil D.R.O.P de ...
Concert met receptie t.v.v. D.R.O.P.
D.R.O.P of Duurzame Rurale OntwikkelingsProjecten is een in 2017 opgerichte, Belgische vzw, bestaande uit vrijwilligers, sympathisanten en sponsors, die zich belangeloos inzetten om kleinschalige, en vooral duurzame projecten te realiseren in Afrika.
Via weloverwogen projecten, volledig in samenspraak met de lokale bevolking, wil D.R.O.P de plattelandsbevolking in Afrika, meer bepaald in Senegal, een duwtje in de rug geven.
Dat duwtje volstaat soms om de vicieuze cirkel van armoede te doorbreken.
Een waterput graven en verder uitdiepen in Samakedj, een brousse-dorp in het droge Senegal, zorgde er reeds voor dat de bevolking continu toegang kreeg tot water.
Zowel de landbouw, als de veeteelt beschikken nu hierdoor over voldoende water. Helaas moet het water nog manueel opgehaald worden, maar een samenwerking met Belgische partners zorgt op termijn hopelijk voor een goed irrigatiesysteem.
Een medische post in Kissane,Sanghe moet ervoor zorgen dat de mensen geen al te grote afstanden moeten afleggen voor verzorging
De volledige renovatie van een lagere school in Goaguene biedt op termijn hopelijk comfortabel onderdak aan kinderen en hun leerkrachten.
Steun voor deze lovenswaardige, maar vooral levensnoodzakelijke projecten is uiteraard welkom.

Caminhando is enthousiast om voor deze kinderen, leerkrachten en alle inwoners te zingen op 12 mei in het CC Gasthuis, Gasthuisstraat 22, Aarschot.
Meer info vindt u op www.dropafrika.be

Wij zijn een solidariteitskoor dat liederen brengt in verbondenheid met alle volkeren en verdrukten op de wereld. Deze verbondenheid komt zowel in de inhoud van de liederen als in de verscheidenheid van talen tot uiting. De boodschap van solidariteit wordt ook in diverse activiteiten uitgewerkt en naar buiten gebracht.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Wanneer

Prijs

€ 10,00
Basistarief: 10,00 €; werkloos, tussen 12-18j: 7,00 €; onder 12j: 4,00 €; aan de kassa: 12,00 €

Waar

Organisatie

solidariteitskoor Caminhando

Filter op categorie