Social media

This Is Not a Chicken

Lezing van Koen Vanmechelen over zijn eigen werk. Naar aanleiding van zijn Kunstkamer in Het Gasthuis geeft Koen Vanmechelen een lezing over zijn werk. Vanmechelen is een internatioaanl gerenomeerd, conceptueel kunstenaar wiens werk draait rond thema's als bioculturele diversiteit en identiteit. onder andere door zijn jarenlange interdisciplinaire samenwerking met wetenschappers en communities ...
Lezing van Koen Vanmechelen over zijn eigen werk.

Naar aanleiding van zijn Kunstkamer in Het Gasthuis geeft Koen Vanmechelen een lezing over zijn werk. Vanmechelen is een internatioaanl gerenomeerd, conceptueel kunstenaar wiens werk draait rond thema's als bioculturele diversiteit en identiteit. onder andere door zijn jarenlange interdisciplinaire samenwerking met wetenschappers en communities hertekent hij de rol van kunst en de kunstenaar. Zijn artistieke kruisingsproject met kippen, Cosmopolitan Chicken Project, is zijn bekendste project. Maar ook met CosmoGolem, Walking Egg, CC(r)P, MOUTH, Planetary Community Chicken, CWRM, The Open Universaty of Diversity en zijn nieuwe studio Labiomista in Genk positioneert Vanmechelen kunst waar het volgens hem hoort; in de maatschappij, tussen de mensen, geëngageerd. 

Tijdens deze lezing neemt Koen Vanmechelen de aanwezigen mee doorheen zijn projecten. Hij introduceert de luisteraar in de fascinerende dunnen lijn van kunst, wetenschap, politiek, filosofie en ethiek. Vanmechelen presenteert een nieuwe manier van denken over existentiële vragen over de individuele identiteit en het leven en raakt aan actuele vraagstukken over globalisatie, racisme, genetische manipulatie en klonen. Maar het project nodigt de luisteraar ook uit om deel te nemen aan de discussie. 

Info

Wanneer

Prijs

€ 5,00
Basistarief: € 5,00

Tickets

Organisatie

Het Gasthuis

Filter op categorie