Social media

BAGAAR

Toneelhuis ~ ARSENAAL/LAZARUS brengt met 'Bagaar' een subversieve kritiek op de mythe van de perfect geoliede samenleving. Met deze bewerking van Coup de Torchon, een film van Bertrand Tavernier uit 1981, zet Guy Cassiers zijn theatrale zoektocht verder naar de donkerste diepten van de menselijke ziel, een afdaling die hem eerder voerde langs voorstellingen als Atropa. De wraak van de vrede, ...
Toneelhuis ~ ARSENAAL/LAZARUS brengt met 'Bagaar' een subversieve kritiek op de mythe van de perfect geoliede samenleving.

Met deze bewerking van Coup de Torchon, een film van Bertrand Tavernier uit 1981, zet Guy Cassiers zijn theatrale zoektocht verder naar de donkerste diepten van de menselijke ziel, een afdaling die hem eerder voerde langs voorstellingen als Atropa. De wraak van de vrede, Duister hart, Musil 3: De misdaad, MCBTH, Bloed & rozen. het lied van Jeanne en Gilles en De welwillenden. Het universum dat Tavernier schetst in zijn film is van God los, de concepten van goed en kwaad hebben iedere vaste grond verloren. Lucien Cordier is een politieman die op weinig respect kan rekenen. Hij is de risee van de stad die corruptie door de vingers ziet. Totdat er iets in hem kantelt en hij zich begint te ontdoen van iedereen die hem voor de voeten loopt: de pooiers die hem bedreigen, zijn vrouw die hem opgedrongen werd … Gaandeweg ontpopt de 'zwakkeling' zich tot een moordmachine, net omdat hij de psychologie van de mensen rondom hem feilloos weet te bespelen. Taverniers inzicht in de menselijke psyche maakt dit ver - haal universeel: de hoofdfiguren belichamen een visie op het morele bankroet van de westerse maatschappij, verzonken in corruptie, onrechtvaardig en vol menselijk leed. Het is een subversieve kritiek op de mythe van de perfect geoliede samenleving.

Info

Wanneer

Prijs

€ 14,00
Basistarief: € 14,00; BASISPRIJS: € 18,00

Tickets

Organisatie

Het Gasthuis

Filter op categorie