Social media

Dwars door het Hageland

Dwars door het Hageland start op vrijdag 21 juni in Aarschot op de Grote Markt. Op het startpodium worden de renners voorgesteld, de supporters kunnen proeven van de verschillende streekproducten van het Hageland. De regio en het unieke karakter van de wedstrijd vormen een ijzersterke tandem die garant staat voor een spektakelstuk. In een prachtige streek – het Hageland – waar wielergrootheden ...
Dwars door het Hageland start op vrijdag 21 juni in Aarschot op de Grote Markt. Op het startpodium worden de renners voorgesteld, de supporters kunnen proeven van de verschillende streekproducten van het Hageland.

De regio en het unieke karakter van de wedstrijd vormen een ijzersterke tandem die garant staat voor een spektakelstuk. In een prachtige streek – het Hageland – waar wielergrootheden als Eddy Merckx, Sven Nys en Roland Liboton kind aan huis zijn, trekt het peloton langs prachtige landschappen en kronkelende wegen over beboste heuvels voorbij uitgestrekte velden.
Dwars door het Hageland springt in het oog. Niet alleen omdat geen enkele andere wedstrijd het volledige Hageland in al zijn facetten bestrijkt, maar ook omdat onverharde wegen een belangrijk aandeel hebben in deze klassieker in wording. Met holle wegen, bospaden en grindwegen zoekt deze koers alle lekkernijen van de streek op. Dat alles in een historisch kader met aandacht voor kastelen, monumenten en ander cultureel erfgoed. De renner die tussen startplaats Aarschot (Grote Markt) en aankomstplaats Diest (Citadel) de slag weet te overleven en tot een goed einde brengt, mag zich met recht en reden een man voor het klassieke werk noemen. De wedstrijd wordt een aaneenschakeling van hellingen, kasseien en onverharde stroken, met een finale om u tegen te zeggen.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Wanneer

Prijs

Gratis

Waar

Organisatie

Sportdienst Aarschot

Filter op categorie