Social media

45ste Mars Der Zuiderkempen

Een wandeldag zowel voor de genieters als de extra sportievelingen met zijn afstanden van 5-8-12-16-20-30-42 en 50km. U bent welkom vanaf 06.00 tot 18.00 uur. Vertrekken kan tot 15.00 uur. Traditioneel wordt de start gegeven in de vertrekken van het Sint-Jozefscollege gelegen aan de boorden van de Demer. De laatste Hagelandse heuvels zijn hier begroeid met dennenbossen, heide en vereenzaamde ...
Een wandeldag zowel voor de genieters als de extra sportievelingen met zijn afstanden van 5-8-12-16-20-30-42 en 50km. U bent welkom vanaf 06.00 tot 18.00 uur. Vertrekken kan tot 15.00 uur.
Traditioneel wordt de start gegeven in de vertrekken van het Sint-Jozefscollege gelegen aan de boorden van de Demer. De laatste Hagelandse heuvels zijn hier begroeid met dennenbossen, heide en vereenzaamde berken. Het gebied strekt zich noordelijk uit tot aan de Nete in Westerlo en oostwaarts tot aan de grens met Limburg. Het is bezaaid met kleine diverse natuurgebieden, in deze regio is onze Mars der Zuiderkempen ontstaan.. De kleinste afstanden wandelen tussen Aarschot en Langdorp waar zelfs voor de kortste afstand, die ook toegankelijk is voor rolstoelgebruikers, een rust voorzien is. Daar er in Averbode geen rustpost beschikbaar was hebben we het parcours wat aangepast en pikken we nog een stukje Hageland mee op onze tocht naar Rillaar. De Aarschotse “Grecht” en de Leiberg brengen ons via het gehuchtje Bergvijver naar Rillaar. De langere afstanden wandelen door de Demervallei en het natuurgebied Acht Schoonhoven naar Langdorp. Demervallei: een van de breedste valleien van België. Hooilanden struwelen en elzenbossen, zeer geliefd bij weidevogels.
Achter Schoonhoven: gelegen in de Mottevallei, broekbossen, moerassen en hooilanden. De sportievelingen trekken verder door naar Wolfsdonk. Wolfsdonk: klein rustig dorpje gelegen op de grens van Hageland en Zuiderkempen. De 30-42 en 50 km genieten hier van hun rustpost. De Rodeberg en Weefberg: beboste heuvels uit ijzerzandsteen zijn dan weer enkel weggelegd voor de 42 en 50 km wandelaars. In en rond de startplaats kan je een stand vinden van het WalkOn criterium in het gezelschap van de “Mooimakers”. Het WalkOn criterium staat dit jaar in het teken van het milieu. Samen met de “Mooimakers” zorgen de wandelaars voor wandelparcoursen zonder zwerfvuil.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Wanneer

Prijs

€ 1,50
Basistarief: 1,50 €; federatieleden: 1,10 €; - 12 jarigen: 0,00 €

Waar

Sint-Jozefscollege

Organisatie

wsc langdorp vzw

Filter op categorie