Social media

Begijnhoven. Eeuwenoud. Eigentijds

Van 2 tot en met 27 februari 2019 loopt de tentoonstelling 'Begijnhoven. Eeuwenoud. Eigentijds' in het Stedelijk Museum Aarschot. De expo is gratis te bezoeken. Het project 'Begijnhoven. Eeuwenoud. Eigentijds' brengt de hedendaagse cultuur rond de begijnhoven in woord en beeld onder de aandacht. Tekenaar Stefaan Kerkhof bezocht 40 begijnhoven en maakte er tekeningen van. Zijn zoon Alexander ...
Van 2 tot en met 27 februari 2019 loopt de tentoonstelling 'Begijnhoven. Eeuwenoud. Eigentijds' in het Stedelijk Museum Aarschot. De expo is gratis te bezoeken.

Het project 'Begijnhoven. Eeuwenoud. Eigentijds' brengt de hedendaagse cultuur rond de begijnhoven in woord en beeld onder de aandacht. Tekenaar Stefaan Kerkhof bezocht 40 begijnhoven en maakte er tekeningen van. Zijn zoon Alexander trok in zijn voetspoor met camera in de hand en onderzocht de maatschappelijke tendensen op de begijnhoven.

Het resultaat is een tentoonstelling over uniek erfgoed in de Lage Landen die aan actuele thema's raakt. Met tekeningen, historische benaderingen, bijzondere verhalen, 360° fotomateriaal en videogetuigenissen. De tentoonstelling kadert in de viering van 20 jaar erkenning van dertien Vlaamse begijnhoven als UNESCO-werelderfgoed. Zij reist nog tot begin 2020 door de Lage Landen.

Het Stedelijk Museum voegt een Aarschots luik toe aan de tentoonstelling.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Wanneer

Prijs

Gratis

Waar

Filter op categorie