Social media

Over Abraham, Mozes en David. Het Oude Testament herontdekt

Het Oude Testament, belangrijke pijler uit de westerse beschaving Historisch-kritische Bijbelwetenschap Invloed op onze cultuur De Bijbel is het meest gelezen en vertaalde boek aller tijden. Toch is het voor velen onbekend terrein. Vooral het Oude Testament is in het westerse christendom vaak op stiefmoederlijke wijze behandeld. Slechts enkele verhalen of namen zoals Mozes en Abraham doen een ...
Het Oude Testament, belangrijke pijler uit de westerse beschaving
Historisch-kritische Bijbelwetenschap
Invloed op onze cultuur

De Bijbel is het meest gelezen en vertaalde boek aller tijden. Toch is het voor velen onbekend terrein. Vooral het Oude Testament is in het westerse christendom vaak op stiefmoederlijke wijze behandeld. Slechts enkele verhalen of namen zoals Mozes en Abraham doen een belletje rinkelen. Nochtans is enig inzicht in de oudtestamentische literatuur onontbeerlijk om de oorsprong en betekenis van het christendom te kunnen vatten.

Hans Ausloos stelt het Oude Testament aan u voor en loodst u doorheen het ontstaan en de historische betekenis van dit cruciale Bijbelonderdeel. Hij gaat daarbij ook op zoek naar de sporen ervan in onze samenleving. Een (her)ontdekking van een van de belangrijkste pijlers van de westerse beschaving.

Cursisten schrijven
'Dit smaakt naar nog veel meer! Zeer verrijkend en bevrijdend!' (Schilde, 2012)
'Bij deze cursus passen enkel superlatieven.' (Eeklo, 2015)

Prof. Hans Ausloos is doctor in de godgeleerdheid. Hij is professor Oude Testament aan de Université catholique de Louvain (Louvain-la-Neuve) en als 'navorsingsgenoot' verbonden aan de Universiteit van die Vrystaat (Bloemfontein, Zuid-Afrika).

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Wanneer

Prijs

€ 64,00
Basistarief: 64,00 €; Met Davidsfonds Cultuurkaart: 56,00 €

Waar

Capucienenklooster

Filter op categorie