Social media

Dirk De Wachter & d r i f t met LOS ZAND

Tekst: SharahPleumeekers Zang: Ingrid Weetjens Dans: Christa Christiaens en Sonny Metten Piano: Koen Geudens Percussie: Robbe Kieckens Dramaturgie: Daan Pleumeekers d r i f t toont de hedendaagse mens in zijn existentialistische gedachten en emoties. In hun voorstelling LOS ZAND zie je zes kunstenaars doorheen de teksten, muziek en dans in alle absurditeit en drama. De voorstelling gaat over ...
Tekst: SharahPleumeekers
Zang: Ingrid Weetjens
Dans: Christa Christiaens en Sonny Metten
Piano: Koen Geudens
Percussie: Robbe Kieckens
Dramaturgie: Daan Pleumeekers

d r i f t toont de hedendaagse mens in zijn existentialistische gedachten en emoties. In hun voorstelling LOS ZAND zie je zes kunstenaars doorheen de teksten, muziek en dans in alle absurditeit en drama.

De voorstelling gaat over passie, vervreemding, verlangen en menselijke relaties; de geworpenheid in het leven, leegte, zoektocht en zingeving. Het pijnlijk herkenbare wordt met de nodige ironie en absurde humor gerelativeerd, zoals het hoort.

In LOS ZAND brengen Ingrid Weetjens, Sharah Pleumeekers, Sonny Metten en Christa Christiaens hun eigen tekst, jazzmuziek en danschoreografieën samen in één voorstelling. Tekst wordt afgewisseld of onderstreept door muziek en geïllustreerd door dans.

De voorstelling gaat over passie en een gevoeligheid die zo ver gaat, dat je verleid kan worden om toe te geven aan die impulsen buiten je relatie. Het is omgaan met die verleiding, er niet op ingaan en proberen er niet helemaal gek van te worden, het gevecht daarmee en het taboe daarrond, dat ze ook bespreekbaar wil maken. Dit alles met een knipoog en niet zonder humor, want in het relativeren van de dingen ligt uiteraard ieders redding.

d r i f t bekijkt ook de psychologische, filosofische en maatschappelijke kant van begeerte en passie en wil daarmee het existentialistische debat aangaan en psychologische hindernissen verteerbaar en bespreekbaar maken via hun voorstelling. Daarom werken ze voor hun voorstelling van 7/12/2018 samen met Dirk De Wachter om samen met hem dat debat te openen.

Op 21/3/2019 hernemen ze hun voorstelling in CC Het Gasthuis in Aarschot en in het voorjaar van 2019 zullen ze ook te zien zijn in PZ Duffel zonder Dirk De Wachter om zelf het psychologische debat verder uit te diepen.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Wanneer

Prijs

€ 15,00
Basistarief: 15,00 €; Abonnement/Vriendenprijs: 12,00 €

Waar

Organisatie

d r i f t

Filter op categorie