Aarschot Ravot

Ben je klaar voor maandenlang buitenspeelplezier? Van 1 maart tot 30 juni loopt de campagne ‘Aarschot Ravot’. 

Onderzoek toont aan dat kinderen minder en minder buiten spelen. Nochtans geven kinderen aan dat ze net graag willen buiten spelen. Daar wil de stad iets aan doen. Met de campagne ‘Aarschot Ravot’ wil ze buiten spelen stimuleren, zowel bij kinderen als hun ouders. Vier maanden lang gaan we hen met tips, acties en uitdagingen stimuleren om buiten te spelen. 

Ontdek de speelterreintjes

Wist je dat Aarschot en de deelgemeenten verschillende speelterreintjes rijk zijn? In maart kan je ze op een leuke manier ontdekken aan de hand van een mysterieus spel en de speelkaart. Speel het cluedospel van Artuur en help hem om de sleutel van de nieuwe waterpartij op de Grote Markt terug te vinden. Wie de sleutel vindt, mag de waterpartij in gang zetten.

Challenge: 10.000 uren buiten spelen

Eén voor allen, allen voor één! Artuur en De Vlieg dagen alle kinderen van Aarschot en de deelgemeenten uit. Als ze in april samen 10.000 buitenspeeluren verzamelen, dan komt er deze zomer opnieuw een zomerspeeltuin in het stadscentrum. Je buitenspeeluren kan je invoeren via www.jcdeklinker.be. De deelgemeente die het meeste buitenspeeluren verzamelt, krijgt een leuke prijs.

Buiten spelen in je buurt

In mei gaan we op zoek naar leuke buitenspeeltips en uitdagingen in je buurt. Wist je dat je een speelstraat kan aanvragen? Jouw straat staat dan gedurende 1 dag, 1 week of 1 weekend helemaal in teken van spelende kinderen. Meer info over de speelstraten vind je op www.jcdeklinker.be

Buiten spelen op school

Op school spelen kinderen steeds buiten op de speelplaats. Wat zijn de leukste speelplaatsspelletjes? En hoe kan je de speelplaats nog speelser maken? In juni zoeken we het samen uit. Artuur lanceert een pretpakket dat langs de verschillende scholen passeert. 

1.000 redenen om buiten te spelen

Buiten spelen is belangrijk voor kinderen. Het is goed voor de gezondheid, het zet aan tot meer bewegen, het bevordert de creativiteit… En dat zijn maar enkele van de vele redenen om buiten te spelen. Helaas moeten we vaststellen dat buiten spelen minder evident geworden is. Daarom willen we kinderen en hun ouders een extra duwtje in de rug geven. Dat doen we nu met Aarschot Ravot.

Aarschot Ravot charter

Enkele jaren geleden tekende onze stad het GOE GESPEELD charter waarmee ze enkele ambities formuleerde rond ‘het recht op spelen’. Aangezien we een kindvriendelijke stad zijn willen we deze ambities steeds vernieuwen. Daarom maken we nu ons eigen Aarschot Ravot charter.

Gedurende de campagne laten we kinderen voorstellen formuleren om meer buiten te kunnen spelen. Aan het einde van de campagne bundelen we alle voorstellen en verwerken we ze in een Aarschot Ravot charter. Aan de hand van het charter kunnen we dan acties uitwerken om buiten spelen in de toekomst nog meer te stimuleren.

Bent u tevreden met de info op deze pagina?