Aanmelden en inschrijven in een basisschool van Aarschot

Vanaf wanneer kan ik mijn kind inschrijven in één van de basisscholen van Aarschot? 

Gewoon basisonderwijs 

  • Van 30 januari 2023 om 9 uur tot en met 15 februari 2023 om 16 uur kunnen broers/zussen van kinderen die al op school zitten én kinderen van personeelsleden zich rechtstreeks in de school inschrijven. Geen enkel kind met geboortejaar 2021 zal tijdens deze inschrijfperiode geweigerd worden. 
  • Van 28 februari 2023 om 9 uur tot en met 21 maart 2023 om 16 uur zal er digitaal aangemeld worden via het Vlaams Aanmeldsysteem. Voor de start van de aanmeldingsperiode zal je de website van het Vlaams Aanmeldsysteem al kunnen raadplegen op www.naarschoolinaarschot.be, de schoolwebsites en de stedelijke website. 
  • Uiterlijk op 30 maart 2023 wordt je toewijzingsresultaat via mail en, indien van toepassing, via post bekendgemaakt. Je ontvangt een toewijzingsticket om je kind in een school in te schrijven.
  • Van 24 april 2023 om 9 uur tot en met 15 mei 2023 om 16 uur worden ouders met een toewijzingsticket door de school uitgenodigd voor de inschrijving van hun kind.
  • Vanaf 23 mei 2023 om 9 uur start de vrije inschrijvingsperiode. 

Buitengewoon basisonderwijs

  • Van 30 januari 2023 om 9 uur tot en met 19 februari 2023 om 12 uur kunnen broers/zussen van kinderen die al op school zitten én kinderen van personeelsleden zich rechtstreeks in de school inschrijven
  • Vanaf 1 maart 2023 om 9 uur start de vrije inschrijvingsperiode. Alle kinderen kunnen zich dan rechtstreeks in de school inschrijven. 

Is je zoon of dochter geboren in 2021?

Op 2,5 jaar kan je kindje voor het eerst naar school! Dat is een grote en belangrijke stap voor je kind. Daarom zetten alle scholen en hun partners zich elke dag in om de talenten van elk kind te ontdekken en te doen groeien.

Voor elk kindje is er een plaats in een school in Aarschot. Alle peuters geboren in 2021 kunnen ingeschreven of aangemeld worden (ook de kinderen die op het eind van het jaar geboren zijn en pas vanaf september 2024 naar school kunnen gaan).

Sommige scholen hebben helaas beperkte plaatsen in een bepaald geboorte- of leerjaar. Voor een heldere communicatie is gekozen om in alle Aarschotse basisscholen (behalve in buitengewoon onderwijs Elzenhof) digitaal aan te melden.

Aanmelden betekent dat je vooraf laat weten in welke school of scholen jij je kind zou willen inschrijven. Na het aanmelden wordt een ordening gemaakt van de leerlingen. Hierbij wordt eerst geordend op schoolvoorkeur, vervolgens op afstand in vogelvlucht en tenslotte op basis van toeval (enkel als twee leerlingen op gelijke afstand wonen van de school). De meeste basisscholen hebben voldoende vrije plaatsen. Slechts in uitzonderlijke omstandigheden zal een leerling niet de eerste schoolvoorkeur toegewezen krijgen. 

Bereken de instapdatum voor je kleuter

Contactinfo basisscholen

Klik hier voor een overzicht en de contactgegevens van alle basisscholen in Aarschot en de deelgemeenten.

Vrije plaatsen

Raadpleeg de vrije plaatsen in de scholen

Meer info?

Raadpleeg alle informatie over inschrijvingen in het basisonderwijs op www.naarschoolinaarschot.be.

Voor specifieke vragen kan je terecht bij Arif Akgönül van het Lokaal Overleg Platform (LOP Aarschot):
arif.akgonul@ond.vlaanderen.be
02 553 50 24

Bent u tevreden met de info op deze pagina?