Social media

Aangepaste verkeerssituatie 5/10/18: Bevelsovergave commandant 6 Gp CIS

Op vrijdag 5 oktober 2018 vindt om 14 uur de bevelsovergave van de commandant van 6 Gp CIS plaats op de Grote Markt in Aarschot. Naar aanleiding van deze bevelsovergave wordt de verkeerssituatie in het stadscentrum tijdelijk aangepast.

6 Gp CIS

De 6de Groep Communicatie- en Informatiesystemen is de militaire eenheid waarover onze stad al 56 jaar het peterschap heeft. De 6 Gp CIS bestaat uit 250 militairen die gekazerneerd zijn in Peutie. De militaire eenheid verzekert de contacten tussen militairen in binnen- en buitenland aan de hand van satellietstations, radio’s, telefoon- en computernetwerken.

Herdenking Groote Oorlog

De 6 Gp CIS wil zich extra inzetten voor de herdenking van de Groote Oorlog in haar peterstad en pakt op vrijdag 5 oktober uit met een aantal activiteiten. Om 14 uur vindt op de Grote Markt een militaire parade plaats waarbij Luitenant-kolonel Dirk Cooreman, commandant van de 6 Gp CIS, het bevel overdraagt aan zijn opvolger majoor Stéphane Counasse. Deze bevelsoverdracht gaat gepaard met een indrukwekkend schouwspel. 

Aangepaste verkeerssituatie

In het kader van de bevelsovergave wordt de verkeerssituatie in het stadscentrum tijdelijk aangepast. Hieronder vind je een overzicht van de aanpassingen per straat. 

Amerstraat

In het gedeelte tussen de Pastoor Dergentlaan en de Theo de Beckerstraat is van 9 tot 17 uur de toegang verboden voor bestuurders van voertuigen en slepen waarvan de lengte, lading inbegrepen, groter is dan acht meter.

Bogaardenstraat

In de rijrichting van de Theo de Beckerstraat is van 9 tot 17 uur de toegang verboden voor bestuurders van voertuigen en slepen waarvan de lengte, lading inbegrepen, groter is dan acht meter.

Demervallei

Parkeerverbod van 8 tot 14.30 uur op het nieuwste gedeelte van Parking Centrum en 30 plaatsen rond de Stadsfeestzaal.

Grote Markt

Het gedeelte tussen de Jozef Tielemansstraat en de Grote Markt wordt van 9 tot 17 uur afgesloten voor alle verkeer.

Lombaardstraat

Afgesloten voor alle verkeer en parkeerverbod van 13.30 tot 16 uur.

Schaluin

In de rijrichting van de Bogaardenstraat is van 9 tot 17 uur de toegang verboden voor bestuurders van voertuigen en slepen waarvan de lengte, lading inbegrepen, groter is dan acht meter.

Theo de Beckerstraat

Het gedeelte tussen de Jozef Tielemansstraat en de Grote Markt is van 9 tot 17 uur afgesloten voor alle verkeer en er geldt een parkeerverbod.

Tiensestraat

Afgesloten voor alle verkeer en parkeerverbod van 13.30 tot 16 uur.