Vlaamse energielening

Met de energielening van het Vlaamse Gewest kan je tot 10.000 euro lenen om je woning energiezuiniger te maken. Met een rente van 2%, of zelfs 0% voor gepensioneerden, is deze lening voordeliger dan wat een bank je kan bieden. Bovendien kan je de lening eenvoudig op vijf jaar terugbetalen, net dankzij die lage rentevoet en ook de premie van de netbeheerder, de belastingvermindering en de besparingen op je energiefactuur.

 

Er zijn slechts twee voorwaarden om in aanmerking te komen voor de lening: het moet om relevante energiebesparende maatregelen gaan en je moet kredietwaardig zijn. Voor elk dossier wordt een financiƫle analyse uitgevoerd om zeker te zijn dat je de lening kan terugbetalen. Er is dus geen inkomens- of leeftijdsgrens.

 

Meer weten?

Als je plannen hebt om energiebesparende werken uit te laten voeren in je eigen woning of een woning die je verhuurt, ga dan eerst eens langs bij het Woonloket in het stadhuis of in het Sociaal Huis van Aarschot.

Als inwoner van Aarschot kan je terecht bij Johan Eyben van IGO voor meer informatie over de Vlaamse energielening of voor de aanvraag van de lening. Je kan hem bereiken via johan.eyben@igo.be of 016 31 18 66.

 

Opgepast, geld lenen kost ook geld.