Energiepremies

(Periode: 2016 - 2020)

 

Wie als particulier investeert in energiebesparing wordt beloond met heel wat premies en belastingverminderingen. Informeer je vóór de werken goed over de ondersteuning die je kan krijgen. Heb je vragen dan kan je terecht bij het Woonloket. Hieronder vind je een oplijsting van de premies die de stad Aarschot aanbiedt.

 

Premie voor plaatsing dak- of zoldervloerisolatie

Vanaf 1 oktober 2016 voorziet de stad Aarschot een premie voor gezinnen met een gezamenlijk belastbaar inkomen onder de 29.600 euro per jaar (aanslagjaar 2015 voor aanvragen in 2016): een premie voor dakisolatie van particuliere woningen van 2 euro per m2 tot maximum 500 euro voor de doe-het-zelvers en tot zelfs 6 euro per m2 met een maximum van 750 euro als een erkende aannemer de dak- of zoldervloerisolatie plaatst.

Klik hier voor het aanvraagformulier voor een premie voor de plaatsing van dak- of zoldervloerisolatie.

Klik hier voor de gemeenteraadsbeslissing over de premie voor de plaatsing van dak- of zoldervloerisolatie.

 

Premie voor plaatsing muurisolatie

Vanaf 1 oktober 2016 voorziet de stad Aarschot een premie voor gezinnen met een gezamenlijk belastbaar inkomen onder de 29.600 euro per jaar (aanslagjaar 2015 voor aanvragen in 2016): een premie voor muurisolatie van 2 euro per m² tot maximum 250 euro.

Klik hier voor het aanvraagformulier voor een premie voor de plaatsing van muurisolatie.

Klik hier voor de gemeenteraadsbeslissing over de premie voor de plaatsing van muurisolatie.

 

Premie voor plaatsing hoogrendementsglas

Vanaf 1 oktober 2016 voorziet de stad Aarschot een premie voor gezinnen met een gezamenlijk belastbaar inkomen onder de 29.600 euro per jaar (aanslagjaar 2015 voor aanvragen in 2016): een premie van maar liefst 20 euro per m2 voor de plaatsing van hoogrendementsglas in de woonkamer, badkamer en keuken tot maximum 250 euro.

Klik hier voor het aanvraagformulier voor een premie voor de plaatsing van hoogrendementsglas.

Klik hier voor de gemeenteraadsbeslissing over de premie voor de plaatsing van hoogrendementsglas.

 

Van wie kan je ondersteuning verwachten?

Verschillende instanties, waaronder de provincie Vlaams-Brabant, Vlaanderen en/of Eandis geven mogelijk bijkomende premies voor je project. Neem alvast een kijkje op www.energiesparen.be en zoek je subsidies.

  • je netbeheerder (opgelegd door de Vlaamse overheid)
  • de federale overheid
  • de Vlaamse overheid
  • je gemeentebestuur
  • je provinciebestuur

 

Bovendien mag je de meeste tegemoetkomingen cumuleren. Zo blijven de investeringskosten voor je beperkt.

 

Laat je begeleiden

Als je plannen hebt om energiebesparende werken uit te laten voeren in je eigen woning of een woning die je verhuurt, ga dan eerst eens langs bij het Woonloket in het stadhuis of in het Sociaal Huis van Aarschot. Neem contact op met Sarah Lambrechts van het Woonloket via 0471 85 03 76 of aarschot@wonenaandedemer.be. Elke eerste en derde maandag van de maand van 17.30 tot 19.30 uur kan je bij het Woonloket terecht in het stadhuis van Aarschot (Ten Drossaarde 1) en elke dinsdag- en woensdagvoormiddag van 8.45 tot 11.45 in het Sociaal Huis van Aarschot (Bekaflaan 31A).

 

Heb je nog meer vragen over de gemeentelijke energiepremies? Neem dan contact op met de dienst Leefmilieu: 016 55 03 86 of 016 55 03 82.