Kringwinkel

Aanvaarde goederen

Ben je uitgekeken op je vertrouwde zetel? Wil je die oude kast de deur uit? Veel voorwerpen die jij het huis uit wilt, zijn voor anderen nog erg bruikbaar. De Kringwinkel verkoopt ze aan zachte prijsjes. Herbruikbare goederen worden zo uit de afvalberg gehouden en krijgen een tweede leven. Met de omzet van de verkoop biedt de Kringwinkel Hageland bovendien werk aan 35 langdurig werklozen. Daarnaast geeft de Kringwinkel jaarlijks een vijftigtal mensen die minder kansen krijgen op de gewone arbeidsmarkt de mogelijkheid om werkervaring op te doen.

 

Elke inwoner van Aarschot kan een beroep doen op de Kringwinkel Hageland in de Albertlaan 34 in Aarschot. Je kan er je herbruikbare goederen gratis zelf naartoe brengen. Doe dat wel tijdens de openingsuren. Spullen aan de deur achterlaten wordt beschouwd als sluikstorten en kan je een fikse boete opleveren. Je kan je goederen ook gratis thuis laten ophalen door de Kringwinkel. Maak daarvoor eerst een telefonische afspraak op 016/82 45 55. De goederen moeten op het gelijkvloers klaar staan. Meubelen moeten worden gedemonteerd, kleingoed en kleding steekt in dozen of zakken.

 

De Kringwinkel haalt enkel goederen op die voor verkoop in aanmerking komen. Afval wordt geweigerd. Aan de hand van een tabel kan je zelf uitmaken wat voor de Kringwinkel Hageland nog herbruikbare goederen zijn. De lijst is niet volledig. Twijfel je, neem dan contact met de Kringwinkel.

 

Contactgegevens

Kringwinkel Hageland
Amerstraat 17
3200 Aarschot
Tel: 016 57 25 45
Website: www.kringwinkelhageland.be
Maandag-vrijdag van 10 tot 17.45 uur. Zaterdag van 10 tot 16.30 uur

 

Oude kleding en schoenen kan je in de OXFAM kledingcontainers achterlaten. In onze stad vind je die containers in:

  • Aarschot: Demervallei (tussen Unie en het parkeerterrein)
  • Gelrode: parkeerterrein van de oude gemeenteschool (P. Dergentstraat 48)
  • Rillaar: Jos Daemsplein
  • Wolfsdonk: Parkeerterrein Volkensvoortstraat
  • Gijmel: parkeerterrein aan de kerk

 

Meer info?

Dienst Leefmilieu
Stadhuis - 3de verdieping
Ten Drossaarde 1
3200 Aarschot
Tel: 016 55 03 83 / 016 55 03 84
E-mail: milieudienst@aarschot.be