Jeugdcentrum De Klinker

85

Jeugdcentrum De Klinker is de spil van het Aarschotse jeugdwerk en de vertolker van het stedelijk jeugdbeleid. Het jeugdcentrum biedt jongeren de infrastructuur die ze nodig hebben en voert een eigen programmatie voor elke jeugdige doelgroep.

 

Wat vind je in De Klinker?

Grabbelpas

Animatieaanbod voor kinderen van 6 tot 16 jaar, tijdens elke vakantie. Daguitstappen, kook- en knutselactiviteiten, bos- en pleinspelen… Schaf je eerst een grabbelpas aan, daarna kan je inschrijven voor zoveel activiteiten als je wil.


De Vakantieclub

Speelplein voor kinderen van 3 tot 12 jaar, elke vakantie. Een groep enthousiaste monitoren zorgt voor een gevarieerd aanbod van animatie voor de verschillende leeftijdsgroepen.
199
 

Jeugdhuis

Een eigen plek voor de Aarschotse jongeren. Je ontmoet er leeftijdsgenoten en kan deelnemen aan tal van activiteiten die er worden georganiseerd. Het jeugdhuis wordt gerund door jonge vrijwilligers. Het jeugdhuis is open van 19 tot 23 uur.De Klinker Club

In dit zaaltje organiseren we fuiven en concerten. Tot 350 jongeren kunnen hier terecht voor een gezellig en veilig feestje.Repetitielokalen

3 repetitielokalen staan ter beschikking van jonge musicerende Aarschottenaars, alleen of met een band. Ook voor DJ’s is er een plaatsje.Uitleendienst

Alle verenigingen van Aarschot kunnen in het jeugdcentrum terecht voor het ontlenen van een heleboel materiaal: van tenten, discobars en zenders tot een gas-BBQ, stroomkasten, banken en tafels, lichtinstallaties…Klinkerinformatiepunt

Geen vraag is te gek, geen antwoord te ver gezocht. Letterlijk elke vraag wordt ernstig genomen: van eentje over je vrijetijdsbesteding tot een belangrijke levensvraag. Kunnen we niet antwoorden, dan zoeken wij iemand die je kan verder helpen.

 


Plug In en Plug Out

Workshops, uitstappen en vormingen op maat van jongeren.

 

Mixed

Ben jij homo, lesbisch, bi of weet je het nog niet goed en ben je jonger dan 30 jaar? Dan is Mixed (www.mixedonline.be) zeker iets voor jou! Elke eerste en derde donderdag van de maand is het Mixedcafé in het jeugdhuis. Het Mixed-team heet iedereen welkom.

Klik hier door naar de pagina 'Verenigingen en sociale acties in de kijker' waar je meer info over Mixed kan vinden.


 
De Klinker zorgt ook voor de ondersteuning van het jeugdwerk door de uitvoering van het jeugdbeleidsplan. Het jeugdcentrum is actief bezig met een gemeentelijk kinder- en jongerencultuurbeleid en ondersteunt de jeugdraad in zijn werking en activiteiten.

 

Jongeren Adviescentrum (JAC)

Het JAC is het jongerenonthaal van het CAW. Jongeren uit de regio vanaf 12 jaar zijn er welkom met om het even welke vraag. Hieronder vind je de dichtsbijzijnde kantoren van het JAC. Meer info over het JAC vind je op www.jac.be.

CAW regio Leuven
Redingenstraat 6 - 3000 Leuven
Tel: 016 21 01 00
E-mail: secretariaat@cawleuven.be
Website: www.cawleuven.be

CAW Hageland
M. Theysstraat 7 - 3290 Diest
Tel: 013 33 52 61
E-mail: administratie@cawhageland.be
Website: www.cawhageland.be

 


Contactgegevens195

Jeugdcentrum De Klinker
Demervallei 14 - 3200 Aarschot    
Tel: 016 56 62 24
Fax: 016 63 93 79
E-mail: info@jcdeklinker.be
Website: www.jcdeklinker.be

 

Openingsuren:
De jeugddienst is open op maandag van 9 tot 12 uur en van 13 tot 19.30 uur. Op dinsdag is de jeugddienst gesloten (behalve tijdens vakantieperioden: eveneens open van 9 tot 12 uur en van 13 tot 17 uur). Op woensdag, donderdag en vrijdag is de jeugddienst open van 9 tot 12 uur en van 13 tot 17 uur of na afspraak.

Het jeugdhuis is open op woensdag van 12 tot 23 uur, op vrijdag en zaterdag van 19 tot 2.30 uur en op zondag van 19 tot 23 uur.