Vrije tijd

Aarschot is geknipt voor een dagje uit...

Het is heerlijk vertoeven op het vernieuwde marktplein in Aarschot-centrum. Net zoals in de aanpalende straten, op het Schaluin, op de Bonewijk en in Rillaar-centrum kan je er naar hartenlust shoppen. Waar dan ook, je vindt er een waaier van kwaliteitszaken op een boogscheut van elkaar. Sinds 1462 brengt de wekelijkse markt elke donderdagvoormiddag nog meer leven in de brouwerij. Kom je shoppen in Aarschot?

 

202

Spring op je fiets, neem de bus of de trein of parkeer je wagen gratis in de Demervallei op wandelafstand van het centrum. Genoeg gewinkeld? Blaas dan even uit op één van de vele terrasjes of maak een wandeling op de kade langs de oevers van de Demer. Daar kan je genieten van het uitzicht op ’s Hertogenmolens en de Onze-Lieve-Vrouwekerk. Net zoals het Begijnhof hebben ze de tand des tijds trots doorstaan.

 

Ben je een cultuurminnaar? Pik dan een tentoonstelling mee in het Stedelijk Museum, leen eens een boek in de bibliotheek of snuif wat cultuur op in CC Het Gasthuis.

 

Ook voor sport zit je goed in Aarschot. Trek een paar baantjes in het Stedelijk Zwembad, neem deel aan een sportkamp van de sportdienst of test je skatetalent aan jeugdcentrum De Klinker, dat zich dagelijks inzet voor de jonge generatie. Aarschot is dan ook een jeugdige stad. Dit is niet te verwonderen als je weet dat de Demerstad elke schooldag zo’n 11.000 leerlingen telt. Aarschot heeft een ruim en divers onderwijsaanbod. Van kleuters tot volwassenen… Iedereen kan er iets bijleren.

 

Aarschot heeft zoveel te bieden dat een dag zo om is. Wedden dat je terugkomt…?

 

201

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aarschot in beeld

De stad Aarschot liet door ROB-tv een publireportage over de troeven van Aarschot maken. Klik hier om het spotje van Aarschot te bekijken op YouTube.

 

Willem Verbeeck woont in Londen. Tijdens de herfstvakantie van 2015 bezocht hij zijn familie in Aarschot. Hij maakte van de gelegenheid gebruik om een leuk filmpje over Aarschot te maken. Klik hier om het knappe resultaat te bekijken op YouTube.