Holebi

Op deze pagina vind je meer informatie over:


Holebifoon

De Holebifoon is een onthaal- en infolijn waar je terecht kan met al je vragen over holebiseksualiteit. Je kan er informatie vragen of je verhaal doen.

Moet ik mijn naam zeggen?

Dat hoeft niet als je dat niet wilt.


Wat kan ik allemaal vragen?

Alles wat je maar wil. Geen vraag is te moeilijk of te simpel, te groot of te klein.


Wie neemt de telefoon op?

De telefonisten zijn vrijwilligers die speciaal opgeleid werden in de telefonische hulpverlening. Ze luisteren naar jou in anonimiteit en vertrouwen.


Wanneer kan ik bellen?

Je kan bellen op maandag en woensdag van 18.30 tot 21.30 uur (behalve op feestdagen).


Hoeveel kost het?

Bellen kan gratis op het nummer 0800 99 533.

 

Je kan ook mailen naar vragen@holebifoon.be of chatten via de website www.cavaria.be/holebifoon.

 

 

Mixed: Holebi-jongeren regio Aarschot 266

Doelgroep  

Ben jij homo, lesbisch, bi of weet je het nog niet goed en ben je jonger dan 30 jaar?
Dan is Mixed zeker iets voor jou!

Mixed is een groep van jonge, spontane mensen tot 30 jaar die actief zijn in het jongeren-holebi-leven in de omgeving Aarschot-Diest.

Doelstelling

We zorgen voor:

  • onthaal van nieuwe leden;
  • ontspannende en vormende activiteiten;
  • gesprekken rond holebi-zijn;
  • en niet te vergeten... fuiven.

 

Aanpak

Activiteiten
Elke 1ste en 3de donderdag van de maand houden we in jeugdhuis De Klinker in Aarschot ons praatcafé. Hier kan je de jonge, frisse wind komen opsnuiven die binnen Mixed waait.

Daarnaast zorgen we elke maand voor minstens één ontspannende activiteit en 2 keer per jaar organiseren we onze eigen fuif (Le Mix)! Maar ook vormende activiteiten over holebi-zijn komen bij ons op een hippe manier aan bod.

Bovendien organiseren we ook het Holebifilmfestival in Aarschot: we vertonen elk jaar 1 homofilm en 1 lesbische film in de zalen van Utopolis.
 

Onthaalwerking

Zou je graag aan een Mixed-activiteit willen deelnemen, maar is de gedachte om alleen naar een groep te komen waar je nog niemand kent te beangstigend? Dan wil Mixed je graag helpen met haar onthaalwerking. In een strikt vertrouwelijk gesprek bieden onze onthaalmedewerkers je de mogelijkheid om je hart te luchten. Ze zijn geen professionele hulpverleners, maar gewoon holebi-jongeren met een luisterend oor.


Hoe kan je de onthaalmedewerkers bereiken?

  • Via een instapmoment vóór ons praatcafé: we organiseren elke 3de donderdag van de maand tijdens het Mixedcafé een moment waarbij één van ons je opwacht om 20.30 uur aan de fontein op de Grote Markt in Aarschot. We zullen eerst iets gaan drinken met jou om kennis te maken. Daarna kan je zelf beslissen of je mee naar ons praatcafé wil komen.
  • Via een instapmoment vóór onze fuiven: we organiseren een leuke activiteit waarbij je kennis kan maken met anderen. Meer info vind je terug op de fuifpagina van www.mixedonline.be.
  • Via het facebook-onthaal: we gaan elke eerste en derde woensdag van de maand tussen 20.00 en 22.00 uur online. Dan kan je met al je vragen bij ons terecht. Voeg HolebiMixed Aarschot https://www.facebook.com/holebimixed.aarschot als vriend toe op Facebook. Zodra wij online komen, kan je ons aanspreken.


Meer informatie vind je terug op www.mixedonline.be.

 

Re-Mix

740

Re-Mix is het oudere broertje van Mixed in Aarschot.

Re-Mix is toegankelijk voor alle holebi's, transgenders en sympathisanten vanaf 26 jaar.
 

Activiteiten

We bieden met Re-Mix elke maand een praatcafé aan dat openstaat voor iedereen die graag in een ontspannen en leuke sfeer anderen wil leren kennen of iemand terug wil ontmoeten.

Verder vinden we dat je je op geen enkel moment hoeft te vervelen dus daarom organiseren wij voor jullie allerlei ontspannende, sportieve en culturele evenementen. Ook willen we jullie blijvend informeren over thema's die ons en jullie nauw aan het hart liggen zoals holebi-adoptie, holebihuwelijk, HIV, gelijke kansenbeleid en zoveel meer.

Zoals je merkt is er dus heel wat te beleven en te doen dus kom zeker eens langs op één van onze activiteiten of check onze website www.re-mix.be voor meer info.