Aarschot ROCKT

816 Datum: vrijdag 30 augustus 2013

Tijdstip: 18 uur

Locatie: grasplein aan O-L-V-kerk

 

 

 

 

 

Aarschot wordt ondergedompeld in een mix van roots, bluegrass, country, folk en rock-'n-roll.

 

Rootstown en ON THE ROCKS organiseren deze editie van 'Aarschot Rockt' in samenwerking met de stad Aarschot. Rootstown ken je van menig blues- en rootsconcert in en om Groot-Aarschot en ON THE ROCKS is de rock-'n-roll-concertwerking die voornamelijk in De Klinker rock en aanverwante genres programmeert.


Rootstown en ON THE ROCKS stelden een programma vol vibe en rock-'n-roll samen waar elke muziekliefhebber de duimen van zal aflikken. De inkom is gratis, de drank zal fris getapt worden, de muziek zal dampend heet worden opgediend… Het enige wat we van jou verwachten is dat je deze editie omtovert in een swingend dansfestijn.

 

Retromarkt

De aftrap wordt gegeven om 18 uur met de opening van een rasechte retro- / vintagemarkt, waar elke retro- / vintageliefhebber kan proeven en genieten van vele vintage prullaria, lekkere hapjes uit grootmoeders tijd, coole vintagekleding en dit alles in een rock- 'n-roll-stijl uit lang vervlogen tijden.The Dinosaur Truckers (Germany) - 20 uur

789 Denk aan de tragedie van Townes van Zandt, de blues van Hank Williams, de energie van The Beatsteaks en de uitspattingen van Calexico… Schud dit allemaal eens goed door mekaar en overgiet dit brouwsel met de charme van de The Avett Brothers…. en je krijgt een energieke mix van bluegrass, folk en punk met een uptempo beat.

Meer info:
www.dinosaurtruckers.de
www.facebook.com/dinosaurtruckers
www.reverbnation.com/thedinosaurtruckersCrystal & Runnin’ Wild - 21.30 uur

790 Crystal is “as vintage as can be”. Jong, modegevoelig, bruisend temperament en rockende countrystem. Vorig jaar vervoegde zij Runnin' Wild, de gereputeerde Rockabillyband van haar vader Patrick Ouchène (ooit op nummer 1 in Frankrijk met ‘Je suis Swing’) en Rockabilly- en country-icoon Johnny Trash. Al vlug werkte Crystal zich op tot de onbetwiste frontvrouw van deze ervaren powerband die ze als 20-jarige pin-up verrijkt met haar jeugd en ongemeen krachtige stem.


Gedreven en trendy verovert ze de nieuwe generatie country- en rockabillyfans die overal opduikt, jong en verrassend. Haar live cover van de Iggy Classic 'Search and Destroy' trok de aandacht van Iggy-saxofonist Steve MacKay, die mee kwam jammen.

 

De zeer hedendaagse originals van Crystal & Runnin' Wild raken de juiste snaar, naast welgekozen klassiekers uit de country-, rhythm-’n-blues- en Rockabillycataloog. Als eerste wapenfeit hebben Crystal & Runnin' Wild de Belgische editie van HARD ROCK RISING ™ gewonnen, het wereldwijde concours van de Hard Rock Café ™-keten.

Meer info?
crystalmusic.bandcamp.com/
www.facebook.com/CrystalAndRunninWild
http://www.carw.be/
 

 

Kirri’s Travelin Kitchen Jam - 23 uur

791 Songs, gepend en gerepeteerd in de keuken, bij de geur van versgebakken brood! Singer-songwriter Kirri Valvekens beschrijft alle lusten en lasten des levens in songs die variëren van blues, roots, country, jazz, funk en ja, zelfs reggae! Een straffe band met straffe mannen die al deze stijlen tot een uniek geheel vormen waarin melodie en gevoel op de eerste plaats komen.